Om mig

Jag heter Ingrid Dimberg och bor ensam i en villa i Vänersborg.

Jag har alltid varit intresserad av djur. När jag var riktigt liten fångade jag gräshoppor som jag lekte med i mitt rum.

När jag blev lite större samlade jag i hemligt ihop pengar och köpte en Kanariefågel. Jag hade inga pengar till bur så fågeln skulle få vara kvar i affären tills jag sparat ihop till buren. Men när mina föräldrar fick reda på detta så blev det ingen fågel.

Några år senare så fick jag och en kompis vita dansmöss. Då hotade min mamma med att flytta så min kompis fick ha dem hos sig. 

Sedan dök katten Murre upp i mitt liv. Tyvärr var det svårt att ha den mitt inne i staden och vi bodde på andra våningen. Det var meningen att katten skulle vara både ute katt och inne. Där jag bodde fanns det ett tak som var som en gård där vi kunde leka och katten vara. Tyvärr gillade inte grannarna detta utan katten fick flytta tillbaka till bondgården.

Men så kom min 10 års födelsedag och dröm om min glädje när mina föräldrar kom in med en vit dvärgpudelvalp.Hans namn blev Agaton . Så mycket glädje ha spred! 

Han blev min första hund men också min första bekantskap med Avel. Han blev pappa till några kullar.

Efter Agaton dröjde det många år tills nästa hund dök upp 1993. Jag var då ensamstående med 2 ungdomar.

Vi ville alla ha hund och jag köpte en Cockerspaniel Bilbo. Båda barnen ville göra saker med Bilbi. Det var ringträning, utställning ,agility och massage. Det var fullt upp. Tyvärr fick Bilbo hjärtfel.

Då skaffade vi ytterligare en hund. En golden retriver Windy. Hon var väldigt fin och gick bra på utställning så henne tänkte vi ta valpar på. Tråkigt nog hade hon höftleds fel så det blev inga valpar.

Jag tyckte det var roligt att ha 2 hundar så när Bilbo dog köpte jag efter noga övervägande en papillon. Det valet passade mig verkligen. En hund som var lagom på alla sätt, liten och behändig , lagom lång päls som inte behövde trimmas, den kunde vara med på långpromenader och vara ned på alla hundsporter.

Papillon var var världens minsta räddningshund 1963. Sveriges första lydnadschampion 1963 och Sveriges minsta bombhund under utbildning. Papillon har varit med i Svenska Agility landslaget.

Vi hittade en bra kennel och vi fick en vacker tik som vi kallade Leija. Min dotter ställde ut henne och Leia fick bra kritik. Så nu kunde vi äntligen ta en kull. Vi for till den hanen som Leias uppfödare rekommenderat. Tyvärr ville inte Leia ställa upp på parningen men det var tur i oturen för när vi kom hem ringde Leias uppfödare och berättade att Leijas pappa hade fått PRA. Så då blev det inga valpar då heller.

När Windy dog blev det naturligtvis en ny papillon som kallades Yin. En jättetrevlig hund som jag bara hade som sällskap utan tanke på att ställa ut eller para henne. Hon var jättemysig.

Leija fick cancertumörer som opererades men blev inte blind som sin pappa. Hon blev 14 år.

Yin  blev bara 9 år . Hon blev akut sjuk, kräktes en gång och dagen därpå dog hon.

 

Nu hade jag blivit pensionär och när jag nu köpt min nya papillon Izzy så hade jag hur mycket tid som helst att lägga på min goa Izzy. Jag gick många kurser med henne, rallylydnad , ringträning och vi var på några utställningar. Då dök tanken på valpkull så jag anmälde mig till Skks Hunduppfödar kurs på nätet och jag gick även SKks studiecirkel här i Vänersborg. Jag tänkte att en kennel vore något så jag ansökte om detta och nu är det klart Dimman blev namnet.

Ja, så var det då dags att hitta en hane att para Izzy med. Izzy hade ju hängande öron.

Hon blev den enda i kullen med hängande öron. Alla hennes släktingar på stamtavlan har sina öron uppåt (papillon) Izzy är en sk första gångs phalene (öronen ner). Eftersom alla på hennes stamtavla är papillon så

Så jag valde att para henne med en jättefin snäll hund Whispering Valleys Midnight Rambler. Izzy och han passar väldigt bra ihop.  Rambler är pappa till några kullar och har gett fina valpar.

De fick tillsammans 4 papillon och en phalene. Alla är som sagt rasrena och jättefina. 1 tik som jag behöll och 4a hanar.

Nu har jag parat henne med Ramblers son.

Whispering Valley Midnight Prowler och i mitten av januari räknar jag att det kommer valpar. De fick 3 hanar och en tik alla papillon.